Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El viratge independentista d’Unió

Malgrat els estirabots unionistes de Josep Antoni Duran i Lleida, els quadres d’Unió arreu del territori cada cop tenen més clar que la via per a defensar correctament Catalunya passa […]

Redacció
Redacció 18/05/2010

Malgrat els estirabots unionistes de Josep Antoni Duran i Lleida, els quadres d’Unió arreu del territori cada cop tenen més clar que la via per a defensar correctament Catalunya passa per l’opció independentista.

Brandar l’estelada ja no és només feina de les joventuts d’UDC o una qüestió d’imatge davant de certs sectors de la societat. Bona mostra de tot això ja la va donar la secció local de Granollers el 25 d’abril, quan va penjar al seu balcó una gran pancarta cridant a la participació a la consulta independentista. També van donar un gran exemple tant Convergència com Unió de Girona, que van promoure conjuntament amb ERC una campanya conjunta a favor del en aquella mateixa consulta.

Llavors hi va haver qui va acusar CiU de promoure la campanya com una mera operació d’estètica. Suposadament, a les seccions gironines de CDC i d’UDC de Girona els convenia marcar paquet independentista en aquelles dates i només per això s’haurien llançat a donar un suport tant explícit al .

Però passats els dies, la teoria cau pel seu propi pes. Encara avui, la seu d’Unió de Girona continua lluint el cartell favorable a la llibertat del país i una ostensible estelada. Malgrat Duran i Lleida.