Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El violador de la Vall d’Hebron surt de Quatre Camins després de setze anys a la presó

José Rodríguez Salvador, conegut com ‘el violador de la Vall d’Hebron’, ja ha sortit de la presó de Quatre Camins després de complir 16 anys de pena, dels 311 inicials, per una vintena de violacions que va cometre. El violador de la Vall d’Hebron ha quedat en llibertat després que l’Audiència de Barcelona hagi rebutjat l’últim recurs sol·licitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El fiscal general de l’Estat, Cándido Conde-Pumpido ja va avisar aquest divendres que hi ha ‘instruccions’ perquè les forces de seguretat de l’estat fessin ‘una vigilància no invasiva’ per exercir ‘control i prevenció de danys a tercers’. Aquest alliberament ha creat alarma social perquè els psicòlegs que l’han visitat a la presó de Quatre Camins han assegurat en el seu informe que Rodríguez Salvador no està rehabilitat i té un alt risc de reincidència.

Redacció
Redacció 23/09/2007

El fiscal general de l’estat, Cándido Conde-Pumpido, confiava que el Tribunal Suprem trobés una solució al cas del violador de la Vall d’Hebrón després que la Fiscalia de Barcelona ‘reaccionés’ amb un recurs davant l’alt tribunal espanyol perquè s’apliqués ‘la seva pròpia doctrina i deixar sense efecte la llibertat’ de Rodríguez Salvador.

Conde-Pumpido va explicar que la Fiscalia ‘ha actuat com ho havia de fer’ per haver demanat al Tribunal Suprem que s’allargui el temps a presó per el violador de la Vall d’Hebrón en virtut de la denominada ‘doctrina Parot’ que s’aplica a condemnats per terrorisme per tal de fer-los complir la condemna sencera fins als 30 anys que és el límit que marca el Codi Penal, però ha recordat que l’Audiència Nacional no va acceptar aquest criteri.

El violador de la Vall d’Hebron ha quedat en llibertat després que l’Audiència de Barcelona hagi rebutjat l’últim recurs sol·licitat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per evitar el seu alliberament. José Rodríguez Salvador ja ha sortit de la presó de Quatre Camins després de complir 16 anys de pena, dels 311 incials, per una vintena de violacions que va cometre. Aquest matí s’ha creat força expectació a l’entorn de la presó per veure la sortida del violador. Tot i que ningú l’ha vist, el gerent de Quatre Camins ha avisat als periodistes allà presents que Rodríguez Salvador ja havia sortit de les instal·lacions penitenciàries.

El fiscal va voler tranquil·litzar la població assegurant que s’han donat ‘instruccions’ a les forces de seguretat perquè facin una ‘vigilància no invasiva’, ja que ha recordat que és un home lliure i té dret a aquesta llibertat, però també ha dit que s’ha de tenir en compte ‘un control i prevenció de danys a tercers’. L’alliberament del violador ha creat alarma social perquè els psicòlegs que l’han visitat a la presó de Quatre Camins han assegurat en el seu informe que Rodríguez Salvador té un alt risc de reincidència.

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, també va recordar aquest divendres que la Generalitat ha creat una comissió d’experts per tractar la problemàtica de què fer amb els agressors sexuals i altres presos per delictes greus que ja han complert condemna però no estan rehabilitats.

El violador de la Vall d’Hebron rebrà l’oferiment de ‘continuar els contactes amb el personal especialitzat de tractament penitenciari, tant psicològic com de reinserció social i laboral’, va explicar la consellera.