Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu titlla de ‘lamentable’ que Kosovo no sigui reconegut per l’estat espanyol

Una posició comuna europea en relació a la independència de Kosovo. Aquesta és la idea que vol promoure Marc Guerrero, vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party) i membre de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a tenor de les divergències que diversos països europeus han tingut a l’hora de reconèixer la independència de Kosovo. Guerrero ha declarat que ‘no té cap sentit que dins de la Unió Europea la majoria dels estats reconeguin Kosovo i d’altres, una minoria, no’. El convergent ha titllat també de ‘lamentable’ la decisió de l’estat espanyol de no reconèixer la sobirania de Kosovo, alhora que ha declarat però que aquesta és una actitud ‘irrellevant’.

Redacció
Redacció 27/07/2010

La manca d’unitat europea en el reconeixement de la independència de Kosovo ha fet sortir a la llum els desajustos en el si de la Unió. Per aquest motiu, el vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu (ELDR Party) i membre de la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Marc Guerrero, ha proposat una iniciativa europea per tal d’assolir que el Consell de la Unió Europea tingui una posició comuna respecte a la sobirania de Kosovo.

La iniciativa no es va poder prendre anteriorment donada la negativa d’alguns estats europeus com l’espanyol o el romanès. Guerrero ha explicat que ‘no té cap sentit que dins de la Unió Europea la majoria dels estats reconeguin Kosovo i d’altres, una minoria, no’. Els interessos d’alguns estats, ha dit,  no poden passar per sobre del projecte polític europeu i de la seva política exterior. És per aquest motiu que ‘el Consell de Ministres ha de posicionar-se solidàriament amb Kosovo’.
 
Decisió lamentable de l’Estat espanyol

El no reconeixement de la independència de l’antiga província de Sèrbia per part de l’estat espanyol és, segons Guerrero, un fet ‘lamentable, però irrellevant’. El vice president del Partit Liberal Demòcrata Europeu ha declarat també que aquest fet ‘demostra la debilitat espanyola i en cap cas no pot aturar la història d’alliberament d’aquest nou estat’.