Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Via Crucis de Carme Chacón

L’espluguina Carme Chacón prepara una nova etapa del seu particular Via Crucis al PSOE, després d’haver-se untat amb mirra durant els seus anys com a ministra. Filla del Baix Llobregat, […]

Redacció
Redacció 08/04/2015

L’espluguina Carme Chacón prepara una nova etapa del seu particular Via Crucis al PSOE, després d’haver-se untat amb mirra durant els seus anys com a ministra. Filla del Baix Llobregat, la que va ser primera tinent d’alcalde a Esplugues va assolir l’acta de diputada al Congrés el 2004 esdevenint vicepresident primera de la mesa. Posteriorment esdevindria ministra d’habitatge on va impulsar els desnonaments exprés (2007-2008), i en la legislatura següent assoliria la cartera de ministra de Defensa (2008-2011), el record del qual ens queda és la buscada imatge d'ella embarassada passant revista a les tropes.

A partir d’aquí la seva trajectòria ha destapat una ambició sense límits que l’ha portada a implicar-se en tots els moviments conspiracionistes possibles al PSOE. Amb només 44 anys i un currículum ministerial ampli, Chacón no es considera amortitzada després de naufragar amb l’executiu Zapatero, del qual va renegar posteriorment, i després de perdre el Congrés contra Rubalcaba. L’exdiputada al Congrés es manté ara a l’estela del que faci Susana Díaz i a punt per suplir, si es presenta l'oportunitat, Pedro Sánchez, a qui va criticar abans d’entrar a la seva direcció des d’on ara li intenta fer el llit. L’ambició de Chacón és la de substituir Sánchez si les municipals van tant malament com es preveu i l’actual secretari general del PSOE salta.

Aquí és on Miquel Iceta, que ha declarat reiteradament el suport a Sánchez en aquesta guerra soterrada per veure qui es queda les fustes i els rems del naufragi socialista, ha convocat una triple consulta interna pel mes de juny, segons informa El Huffington Post. En aquesta es preveu decidir qui serà el candidat per a les primàries a la Generalitat, qui serà el candidat a cap de llista per la demarcació de Barcelona pel Congrés, i qui ha de ser el candidat per a la presidència del govern espanyol. Les normes indiquen que els candidats només es podran presentar per un d’aquests tres processos. Iceta li posarà difícil la tria a la musa de Pedro J. Ramírez. Chacón haurà de concretar quines són les seves aspiracions reals i fer un all-in a una sola carta quan la situació del PSOE estarà en un dels punts més delicats. Se’n sortirà o arrossegarà la creu per sempre?