Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El veto als toros es podria estendre a Espanya

Els moviment antitaurí no és present només a Catalunya i a les Canàries, sinó que està més viu que mai a tota Espanya. En els últims anys, més de 100 poblacions de l’Estat han aprovat mocions per declarar-se ‘municipi antitaurí’ i aquest divendres el ple d’Ourense, a Galícia, tindrà a les mans incorporar-se a la llista. Una iniciativa a Change.org ja reuneix més de 21.000 signatures perquè els socialistes, determinants en la votació, hi donin suport, i la impulsora de la recollida, l’Associació Animalista Libera, diu que en necessiten més.

Redacció
Redacció 06/05/2015

Els socialistes seran decisius

Ourense pot ser la segona capital de província fora de Catalunya que esdevé antitaurina, després de Sant Sebastià, el setè a Galícia i un dels municipis espanyols més grans que s’adhereix a la llista. De fet, fa dos anys la ciutat ja va prohibir l’ús d’animals als circs. Tot i això, abans de fer el pas definitiu aquest divendres, el PSdeG-PSOE haurà de votar a favor de la moció, impulsada pel Bloc Nacionalista Gallec.

Mallorca viu una onada antitaurina

Si Ourense passa a ser antitaurina, podria provocar un efecte dòmino quan es formin els nous consistoris, tenint en compte que hi ha partits nous i una certa tendència a una renovació a les llistes als municipis. En total, ja són 101 els ajuntaments de l’Estat que han pres aquesta decisió. Destaquen els mallorquins, que estan en plena onada antitaurina, amb 17. Les desenes de pobles catalans que es van unir a la iniciativa fa uns anys, i alguns de bascos, valencians i madrilenys completen la llista.