Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El veí de Banyoles imputat per cremar fotos dels reis a Girona ho considera “legítima la desobediència civil”

En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio”, Jaume Roura, el veí de Banyoles imputat per cremar unes fotografies dels reis a Girona compara l’acte amb la crema de banderes espanyoles i considera “legítima la desobediència civil d’oposar-nos a unes lleis injustes i que ens oprimeixen com a poble i com a classe.” Roura, que demà declararà davant el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz per un presumpte delicte d’injúries greus a la Corona, admet que està una “mica aclaparat” per la situació. Però ha afegit que també està “tranquil” pel suport que ha rebut i per la feina que, segons ell, s’està fent de les organitzacions independentistes i, fonamentalment, des d’Alerta Solidària.

Redacció
Redacció 20/09/2007

El jove no ha desmentit ni confirmat que fos ell qui va cremar les fotografies. “Això ho contestaré quan sigui davant del jutge”. Segons Roura, “els advocats em defensaran davant del jutge i portaran la meva defensa, però això no és només una qüestió sobre lleis. És una qüestió política”.

En declaracions al programa d’Antoni Bassas, Jaume Roura creu que “cremar una fotografia és només cremar una fotografia… Considerem legítim qualsevol acte de desobediència que es pugui fer. És com qualsevol acte, com cremar una bandera espanyola. Moltes vegades es cremen banderes espanyoles i és un acte més d’oposició al règim”.

Recordem que les mobilitzacions de la ciutadania continuen. Així l’esquerra independentista ha creat un web on es pot donar suport als joves tot declarant-se “antimonàrquic”, i el setmanari la directa oferirà, al seu proper número, una fotografia del rei que, ja avisen, és “material altament inflamable”.