Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Vaticà es posiciona a favor de l’església espanyola i demana l’entrega de les obres en litigi

|

- Publicitat -

El bisbe de Barbastre-Montsó, monsenyor Alfonso Milián, ha manifestat avui que la sol·licitud formal al Bisbat de Lleida és ‘una petició que esperava’ i ha confiat a contactar amb Piris al llarg del dia d’avui.

‘La Santa Seu esgota totes les possibilitats, accepta els recursos i els estudia amb deteniment, però quan arriba el moment i no es compleixen les sentències, es veu forçada a prendre’n una determinació’, ha dit.

Publicitat

Milián ha considerat ‘lamentable’ que s’hagi arribat a aquesta situació i que el Vaticà no hagi tingut ‘més remei que intervenir ordenant l’aixecament del dipòsit dels béns perquè tornin a Aragó’.

Segons ha explicat, el Bisbat de Lleida haurà de presentar un requeriment notarial al consorci del Museu Diocesà per informar que es trauran obres que al seu moment van ser-hi dipositades.

El bisbe de Barbastre-Montsó ha apuntat: ‘Potser el meu viatge a Roma, on vaig insistir en la petició de devolució dels béns de la nostra parròquies hagi tingut a veure en la decisió del Vaticà’. I ha afegit: ‘Crec que ara estem a la recta final’. Al mateix temps ha mostrat la seva esperança que finalment es resolgui aquest conflicte que ja porta anys.

Respecte a la decisió del Govern d’Aragó d’iniciar accions judicials per reclamar la devolució dels béns, Milián ha dit que ‘està en el seu dret, perquè es tracta dels béns un patrimoni d’Aragó, i els ha de defensar’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut