Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Vallès ja té patrona

Tal i com explicava ara fa una setmana el diari digital Setmenat la disputa que des de fa anys mantenen Sabadell i Terrassa pel lideratge de la comarca, ha acabat […]

Redacció
Redacció 19/05/2008

Tal i com explicava ara fa una setmana el diari digital Setmenat la disputa que des de fa anys mantenen Sabadell i Terrassa pel lideratge de la comarca, ha acabat en empat en el terreny religiós. Així, si Terrassa ostenta la seu episcopal, el passat dilluns, en un acte davant de més de 3.000 persones, la patrona de Sabadell ha estat proclamada patrona del Vallès Occidental.

El recinte de la Fira de Sabadell es va omplir de gom a gom el passat dilluns per assistir a l’acte de proclamació celebrat pel bisbe de la diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, que va proclamar la Verge com a patrona.

L’acte, al que van assistir més de 3.000 persones, va començar amb una petita processó de la imatge. Un cop situada la figura a l’altar habilitat provisionalment a Fira de Sabadell, mossèn Fidel Catalán va fer la lectura solemne del decret de proclamació com a “patrona davant Déu de la diòcesi”.

En la homilia posterior, el bisbe de la diòcesi de Terrassa va agrair a l’alcalde de Sabadell, Manel Bustos, haver propiciat la proclamació de la Verge de La Salut com a patrona de la comarca, una petició de Bustos va formular oficialment fa uns anys també durant l’Aplec de La Salut.