Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El turisme català

El diari digital La Clau publicava ahir unes interessants dades estadístiques del turisme a la Catalunya Nord: el 32% dels turistes a la zona són catalans, segons dades de l’Oficina […]

Redacció
Redacció 11/02/2009

El diari digital La Clau publicava ahir unes interessants dades estadístiques del turisme a la Catalunya Nord: el 32% dels turistes a la zona són catalans, segons dades de l’Oficina de Turisme de Perpinyà, i el percentatge no para de créixer: l’any 2006 els visitants catalans només eren el 23%. Aquesta majoria catalana és aclaparadora entre els turistes espanyols, ja que 3 de cada 4 visitants de l’Estat provenen del Principat.

Al digital es sorprenien d’aquest creixement tan gran, ja que el TGV encara no ha arribat a Perpinyà i les autoritats del Llenguadoc-Rosselló no han impulsat cap campanya publicitària important encarada a atreure turisme del Principat. Així doncs, quina és la causa d’aquesta creixent tirada del turista català cap a la Catalunya Nord?

Des del directe!cat ens atrevim a aventurar-ne una: a la Catalunya Nord enlloc de menysprear el turista català obligant-lo a parlar espanyol o francès, li permeten una experiència catalana amb total naturalitat. Així els empresaris, fins i tot francòfons, s’esforcen per satisfer la clientela i parlen el català cada cop més. I no n’hi ha per menys, el turista català gasta una mitjana de 64 euros diaris pels escassos 37 euros al dia que s’hi deixen els francesos. D’aquesta manera, la catalanitat de la zona i del turisme creix, i la majoria d’establiments d’hosteleria nordcatalans ja disposen de cartes en la nostra llengua.

Són petits detalls que fan que, posats a triar, el turista català es decanti abans per la Catalunya Nord, on es sentirà com a casa, que per Penyíscola o la Costa del Sol, on se sentirà estranger i és possible que el tractin malament i hagi d’aguantar els terribles sermons d’insolidaris pel simple fet de ser català.