Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El TSJPV obre judici oral contra Ibarretxe, Patxi López i Ares per reunir-se amb Batasuna

El magistrat del TSJPV Roberto Saiz ha resolt que s’obri el judici oral contra el lehendakari, Juan José Ibarretxe i els dirigents socialistes Patxi López i Rodolfo Ares per reunir-se amb la il·legalitzada Batasuna mentre hi va haver l’alto el foc d’ETA, que es va trencar amb l’atemptat a l’aeroport de Barajas, on van morir dues persones. Segons el TSJPV, les trobades que es van portar a terme entre abril i juliol de 2006 i gener de 2007, podrien constituir un delicte de desobediència. El TSJPV encara no ha fixat data per la vista oral. Aquest dimarts al matí ho han comunicat als interessats. Ara la resolució del tribunal s’ha de traslladar al ministeri fiscal.

Redacció
Redacció 30/10/2007

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV) obre judici oral contra Ibarretxe, López, Llauris i els membres de Batasuna amb qui es van reunir. Roberto Sáiz, magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJPV, ha decretat l’obertura de judici oral contra el lehendakari, Juan José Ibarretxe, els dirigents del PSE-EE, Patxi López i Rodolfo Llauris, i els membres de Batasuna, partit il·legalitzat, que es van reunir amb ells al 2006 i 2007. En un acte notificat, el jutge instructor considera que existeixen ‘indicis racionals d’haver-se perpetrat els fets’ que han motivat la incoació de la causa i que podrien ser constitutius de delicte de desobediència tipificat en l’article 556 de l’actual Codi Penal.

D’aquesta forma, resol procedir a l’obertura de judici oral, malgrat que la Fiscalia basca hagi demanat el sobreseïment i no hagi acusació particular. Pel magistrat, n’hi ha prou amb les acusacions formulades per l’acusació popular, exercida pel fòrum de Ermua i Dignitat i Justícia. En la causa penal estan imputats, a més d’Ibarretxe, López i Llauris, els representants de Batasuna Arnaldo Otegi, Pernando Barrena, Juan José Petrikorena, Rufino Etxebarria i Olatz Dañobeitia per les reunions els dies 19 d’abril de 2006 i el 22 de gener de 2007 amb el lehendakari i 6 de juliol de 2006 amb els dirigents del PSE-EE.