Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El TSJC no s’adorm amb la querella del 9-N

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit demanar al Govern diversos detalls tècnics, logístics i administratius sobre l'organització del procés participatiu del 9-N, tal com havia sol·licitat la Fiscalia Superior de Catalunya el passat mes de març. Segons informa l’ACN , el magistrat instructor de la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, també ha acceptat interrogar com a testimonis dos inspectors d'Ensenyament i la delegada d'Ensenyament a les comarques de Barcelona.

Redacció
Redacció 16/06/2015

En un escrit del març, la fiscalia va demanar al TSJC que reclamés als secretaris generals de Governació i Relacions Institucionals, de Presidència i d'Ensenyament, així com al director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) detalls tècnics i administratius que van possibilitar la celebració del 9-N. Per exemple, demanava que s'aportés el document signat pel funcionari que va autoritzar una despesa de 5 MEUR a compte dels pressupostos en concepte de despeses corrents i serveis per a “processos electorals i consultes populars” o els correus que van enviar les delegacions territorials d'Ensenyament als directors per a la cessió dels centres educatius per a les votacions.

També es reclamen els documents que acreditin el pagament del manteniment i allotjament de la web www.participa2014.cat, la còpia dels continguts que s'hi van allotjar i la identitat dels responsables que la van gestionar.
 
En relació a les tasques d'impressió de les butlletes a càrrec dels interns de la presó de Lleida, el fiscal també vol saber la partida pressupostària per a aquesta finalitat i l'expedient administratiu segons el qual es feia aquest encàrrec, mentre que del material informàtic utilitzat per a les votacions demana un llistat indicant la “forma, data i preu” de la seva adquisició i quin ús posterior se li va donar. A més, també sol·licita l'expedient de contractació i pagament del local de la Fira de Barcelona que va acollir el centre de premsa.
 
Per últim, es demana al secretari general de la Presidència que remeti totes les “instruccions, indicacions, oficis, comunicacions o documentació de qualsevol tipus i en qualsevol format” enviades a les delegacions de la Generalitat a l'estranger i altres dependències ubicades a l'estranger.
El TSJC demana totes les diligències proposades per la fiscalia i remetrà al Govern diversos escrits sol·licitant un per un els documents. Més endavant senyalarà dia i hora per la declaració com a testimonis dels dos inspectors d'Ensenyament i la delegada territorial del Departament a Barcelona-comarques.
 
En una providència d'aquest dilluns, el magistrat instructor també accepta a tràmit l'escrit remès per l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i li reclama que enviï també sis documents més realitzats al voltant del 9-N. L'escrit del magistrat instructor pot ser recorregut.