Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El tripartit veu ‘insuficiències i inconcrecions rellevants’ en la proposta de Solbes

El tripartit ha consensuat una esmena al text d’una moció de CiU que constata que la proposta de finançament elaborada pel govern espanyol, ‘tot i presentar un avenç respecte al document lliurat al juliol, també presenta insuficiències i inconcrecions rellevants’. En l’esmena es constata que el Parlament ‘referma el seu suport al Govern en la negociació per a assolir un bon acord que permeti a la Generalitat disposar d’un sistema de finançament just’. Un acord que s’hauria de portar a terme en el marc de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat.

Redacció
Redacció 04/02/2009

En aquest sentit, en la moció es destaca que s’ha de donar ‘compliment de tots els preceptes de l’Estatut en matèria de finançament’; garantir l’aplicació d’un mecanisme d’anivellament solidari i eficient que apropi les posicions relatives en recursos de les diferents comunitats autònomes, però no les inverteixi; concretar les quantitats i els percentatges pendents de determinar’, i donar suport al document elaborat pel Govern per respondre a la proposta del ministre d’Economia, Pedro Solbes.

El parlamentari de CiU i representant de la federació en la negociació del finançament, Francesc Homs, va avançar que els nacionalistes portarien a votació, al Ple del Parlament, el rebuig a la última proposta de finançament del ministre d’Economia, Pedro Solbes, i la necessitat d’adoptar una nova estratègia negociadora en base a l’Estatut.