Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

“El tripartit no s’hauria d’haver fet mai”

Àngel Colom i Colom ha estat tot un animal polític català. I ha respost les preguntes que directe!cat li ha formulat. Fou l’home fort d’Esquerra Republicana de Catalunya, va contribuir a fer desaparèixer el grup armat català Terra Lliure, va aconseguir la primera representació al Congrés dels Diputats de Madrid per ERC, va fundar un partit alternatiu a ERC anomenat Partit per la Independència (PI) i actualment milita a Convergència Democràtica de Catalunya i fou representant de la Generalitat de Catalunya al Marroc.

Redacció
Redacció 07/05/2008

A l’entrevista concedida a directe!cat Colom reflexiona sobre l’actual situació política catalana. Ell mateix explica que creu que “el tripartit no s’hauria d’haver fet mai. A parer meu, no s’hauria d’haver oblidat la prioritat de Catalunya enfront d’Espanya. Com a conseqüència, durant aquests darrers anys s’esfilagarsen els fonaments del país:“

Àngel Colom creu prioritari que a Catalunya la unió fa la força. Així mateix assegura: “em sentiria satisfet si les diferents forces del catalanisme, no només CiU i ERC, sinó també les CUPS, el PRC, i les plataformes sobiranistes i altres col•lectius i entitats del catalanisme i/o de l’independentisme, retrobessin el diàleg i la prioritat, que és la de conduir aquest país a tenir estat propi dins la Unió Europea.

A l’entrevista que us recomanem, Àngel Colom respon al que creu que són els punts en comú d’ERC i CDC que s’haurien de posar sobre la taula per tal d’avançar conjuntament en la noció de país o explica quin és el model de país que creu que ha de tenir Catalunya.

Llegir l’entrevista sencera.