Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El trinxament de l’Estatut acosta l”Adéu Espanya’: Només el 36% dels catalans s’oposa a la independència

L’independentisme ja és el sentiment majoritari a Catalunya, per molt que la classe política continuï negant-se a veure-ho, i el trinxament de l’Estatut a mans del TC espanyol només ha servit per ampliar aquesta majoria. Aquestes són les dades que es desprenen del darrer sondeig de Noxa per La Vanguardia, publicat aquest diumenge, on el 47% dels enquestats votaria ‘sí’ a la independència en un referèndum, mentre que només el 36% s’hi oposaria. A més l’enquesta revela que els partidaris de la independència no només són majoria entre els votants d’Esquerra, sinó que la majoria de votants de CiU (el 55%) i d’ICV (63%) també votarien a favor d’alliberar-se d’Espanya. 

Redacció
Redacció 18/07/2010

L’enquesta de la Vanguardia també denota que la retallada de l’Estatut només ha accelerat les tendències que es registren els darrers anys: Del 30% de partidaris de l’Estat propi el 2007 s’ha passat al 47% actual, mentre que el 50% de partidaris d’Espanya a finals de 2008 s’ha reduït al 36% d’unionistes actuals.

Per partits, a les formacions amb majoria de votants partidaris de la independència -ERC, CiU i ICV- cal contraposar-hi el PSC, amb un 43% de l’electorat contra la independència i un 38% a favor, i el PPC, on només un 15% dels votants defensa l’Estat propi.