Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Tribunal Constitucional manté la suspensió d’enderrocaments al barri valencià del Cabanyal

El Cabanyal continuarà sense enderrocar-se del tot. El Tribunal Constitucional (TC) manté la suspensió del decret-llei aprovat pel govern valencià que autoritzava a l’execució del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) i, en conseqüència, derrocar les cases del barri valencià. El TC considera que amb aquest pla, el govern valencià i l’Ajuntament de València no tenen en compte la catalogació de patrimoni històric que té el barri del Cabanyal, segon el Ministeri de Cultura.

Redacció
Redacció 29/07/2010

El barri valencià del Cabanyal continuarà dempeus. Així ho ha decidit el Tribunal Constitucional que ha suspès el decret-llei aprovat pel govern valencià que autoritzava l’execució del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri del Cabanyal de València, després de les al•legacions de la Generalitat Valenciana per reprendre el projecte de prolongar l’avinguda Blasco Ibañez fins el mar passant pel barri.

El Cabanyal patrimoni històric

La Generalitat Valenciana al•legava que paralitzar el PEPRI suposava la paralització d’un projecte que tenia per objecte la regeneració del barri, però el TC considera que amb aquest pla, el govern valencià i l’Ajuntament de València no tenen en compte la catalogació de patrimoni històric que té el barri del Cabanyal, segons el Ministeri de Cultura. El Ministeri considerava també que els enderrocaments eren un espoli del patrimoni històric.