Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El trencament d’ETA, i ja en van 4

|

- Publicitat -

L’alto el foc permanent que va declarar ETA el 22 de març de 2006, trencat des d’avui, ha estat la quarta treva total en els 39 anys des del primer assassinat de la banda terrorista, i la segona més prolongada des de llavors.

Publicitat

Per ordre, la primera treva de de l’organització terrorista basca es va produir dies deprés del 23-F de 1981, quan una ETA político-militar va restar en treva durant un any.

Sota el Govern estatal del PSOE de Felipe González i com a conseqüència de les negociacions d’Alger, el 8 de gener del 1989 l’organització anunciava una treva unilateral de 15 dies, a la que van seguir diverses treves de poques setmanes mentre duraven les negociacions entre l’executiu i els terroristes.

Manant el Partit Popular de Jose Maria Aznar ETA va declarar per primer cop, el 16 de setembre de 1998, un cessament de la violència total, unilateral i indefinit, i tot seguit l’executiu del PP, malgrat a l’actualitat ho neguin, van iniciar les negociacions amb la banda armada. Van haver-hi contactes a Suïssa, i després que els populars trenquessin les negociacions ETA va trencar la treva 14 mesos més tard, en la que fou la treva més llarga fins ara.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió