Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El TN vespre d’aquest dijous, darrera emissió de TV3 al País Valencià

El Telenotícies vespre d’aquest dijous ha estat el darrer programa de TV3 que s’ha pogut veure al País Valencià. Tal com ha avançat l’ACN, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit cessar les emissions tot just acabar la informació del temps. A les 21.45, la pantalla ha fos a negre. Aquest divendres entra en vigor la modificació de la llei valenciana de l’audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent. Segons l’entitat, de continuar emetent l’entitat no podria fer front a les sancions, posant en joc la seua supervivència. A més, Acció té pendents de pagar abans del 20 de març més de 680.000 euros en multes sota risc d’embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries.

Redacció
Redacció 17/02/2011

La pantalla a negre amb el missatge ‘no hi ha senyal’ apareix des de les 21.45 als televisors del País Valencià que intenten sintonitzar TV3, Canal 33, el 3/24 o Super 3/3XL, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que fins aquest dijous es podien veure a la major part del territori.

Acció Cultural ha decidit en una junta directiva d’urgència accedir al tancament de les emissions i a l’amenaça d’elevades sancions si continuava emetent a partir de les 00.00 hores d’aquest divendres.

La informació meteorològica posterior al TN vespre ha estat el darrer programa de TV3 que s’ha pogut veure als televisors valencians, que des de feia 25 anys rebien el senyal. Acció Cultural va instal·lar diversos repetidors arreu del País Valencià, permetent rebre la TV3 des de l’any 1986 i posteriorment la resta de canals de la CCMA. Fins l’arribada de Televisió Valenciana (TVV) l’any 1989, aquest va ser l’únic canal en llengua pròpia que emetia al territori.

Reforma legal
El govern valencià va modificar al desembre la llei 1/2006 del sector audiovisual mitjançant la llei 16/2010 de 27 de desembre de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat. Basant-se en aquesta nova norma, la conselleria de Justícia ha pogut amenaçar ACPV amb aquestes noves multes econòmiques, que han estat les que han acabat empenyent l’entitat a tancar les emissions.