Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El ‘The Guardian’ publica un article on assegura que “Catalunya ja està preparada per ser independent”

L'article d'opinió esmenta que hi ha poques persones que hagin agafat una bandera espanyola per expressar solidaritat amb les vítcimes.

Redacció
Redacció 25/08/2017
“La resposta de Catalunya al terror demostra que està preparada per la independència”. Ho assegura un article d'opinió publicat al diari britànic The Guardian pel professor de política econòmica al Birbeck College de Londres Luke Stobald.
 
Stobald detalla que el lloc on s'ha produït l'atemptat terrorista hi ha una “disputa nacional que podria conduir a la secessió” i recorda que hi ha poques persones que hagin agafat la bandera espanyola per expressar solidaritat amb les víctimes.
 
L'article també recull que un 70% dels catalans donen suport al referèndum i que en els darrers cinc anys s'han celebrat protestes reivindicant-lo.
 
Així, també explica que Madrid havia decidit excloure als Mossos d'Esquadra dels organismes de seguretat espanyols i també internacionals, com l'Europol: “Una cosa que ara es considera irresponsable i la decisió s'ha invertit”. Creu que el paper dels Mossos en els atemptats té dues lectures diferents “els conservadors es queixen de la discriminació de la policia espanyola en les investigacions” mentre que altres lloen als Mossos.