Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

El TGV, més car a Catalunya

L’arribada del TGV a Barcelona no només ha comportat uns maldecaps inimaginables per la gran majoria dels catalans, concretament els milers d’usuaris de Rodalies, sinó que suposa l’enèsim tracte discriminatori […]

Redacció
Redacció 06/03/2008

L’arribada del TGV a Barcelona no només ha comportat uns maldecaps inimaginables per la gran majoria dels catalans, concretament els milers d’usuaris de Rodalies, sinó que suposa l’enèsim tracte discriminatori cap als catalans.

Tal com ens informa un lector del directe!cat, en aquesta nova ruta Barcelona-Madrid el preu per quilòmetre és quasi un 20% més car que en el Madrid-Sevilla. I el que resulta sorprenent -o directament indignant- és que l’encariment només sigui al tram que passa per Catalunya. Així, el preu Madrid-Saragossa és el mateix per quilòmetre que el Madrid-Sevilla, però als trams que passe pel Principat el cost per quilòmetre s’encareix escandalosament.

El tram Lleida-Barcelona s’encareix un 78% més per quilòmetre, de manera que els 170 quilòmetres Barcelona-Lleida costen el mateix que els 330 quilòmetres de Saragossa a Madrid. L’encariment més gros és a l’últim tram estrenat: El Tarragona-Barcelona s’ha encarit un 113% respecte al cost del TGV Madrid-Sevilla. Així els 105 quilòmetres de Barcelona a Tarragona costen gairebé el mateix que els 233 de Madrid a Calatayud.

Des d’aquí ja ens imaginem la conversa del consell de direcció de Renfe: “Els catalans, com sempre, ja ho aniran pagant. Pagant i callant”. Tal dit tal fet.

Relacionats