Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El TDT a Andorra portarà 5 nous canals: C33, Cuatro, la Sexta, NRJ12 i CNN Internacional

 A partir del 25 de setembre es podran veure cinc nous canals de televisió a Andorra gràcies a l’apagada analògica. C33, la Sexta, Cuatro, la francesa NRJ12 i CNN Internacional han estat les escollides afegir-se als quinze canals que actualment ja es veuen a través de la TDT. Precisament, a partir de les onze del matí del 25 de setembre, s’apagarà el senyal analògic i només es podrà rebre el senyal a través de la Televisió Digital Terrestre. El ministre portaveu, Juli Minoves, ha afegit que abans d’acabar l’any s’afegiran deu nous canals, de manera que, en total, l’oferta televisiva andorrana serà de trenta canals de televisió.

Redacció
Redacció 06/09/2007

Amb aquestes cinc noves incorporacions, el panorama televisiu andorrà està format per cinc canals en català, sis en castellà, sis en francès, dos en llengua anglesa i un en portuguès. Els canals que s’incorporen a l’oferta que es pot veure a Andorra han estat proposats pel Servei de Telecomunicacions d’Andorra i revisats i aprovats pel govern.

Minoves ha explicat que s’ha escollit el C33 per resoldre el problema que va provocar el desdoblament de la senyal i que va fer que a Andorra, des de fa uns mesos, només es pogués veure el K3 i el 300, per la limitació de l’espectre. En aquell moment, el govern es va comprometre a incloure el C33 en la llista de les noves freqüències que es podrien veure amb l’apagada analògica. El ministre ha manifestat que s’ha triat Quatro per ser un canal d”èxit a Espanya’. Igualment, ha explicat que s’ha triat la Sexta pels continguts esportius. De fet, la Sexta ja es va poder veure a Andorra durant el Mundial de futbol, quan el govern va decidir ocupar momentàniament la freqüència del C33 per a que la gent d’Andorra pogués veure el futbol.

La cadena francesa NRJ12 ha estat escollida, segons Minoves, per reforçar la resta d’oferta i ha explicat que és un canal destinat al públic d’entre 12 i 35 anys. Finalment, el ministre ha explicat que s’ha optat per incloure la CNN Internacional pel seu ‘reconegut prestigi’.

En aquest moment es poden veure quinze canals a través de la Televisió Digital Terrestre. A partir del 25 de setmebre, amb l’apagada analògica, s’afegiran els cinc que s’han donat a conèixer aquest dimecres, i abans d’acabar l’any, se n’inclouran deu més sobre els que ja s’està treballant.