Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El tango dels Segadors

Les versions de l’himne nacional de Catalunya acostumen a ser més aviat mal rebudes -només cal recordar el malaguanyat himne ‘a capela’ que va sonar en un dels primers partits […]

Redacció
Redacció 04/02/2011

Les versions de l’himne nacional de Catalunya acostumen a ser més aviat mal rebudes -només cal recordar el malaguanyat himne ‘a capela’ que va sonar en un dels primers partits de la selecció catalana- però això no treu que col·lectius de nouvinguts s’animin a versionar-lo.

Aquest dissabte es presentarà una nova versió dels Segadors en versió tango, elaborada per l’artista argentí Claudio Cèsar i la seva orquestra, la Yunta Rio Platense. L”himne-tango nacional’ ha estat possible gràcies al col·lectiu ITACAT, que promou els valors comuns entre Catalunya i els catalans d’origen estranger, i es presentarà aquest dissabte al Centre Moral d’Arenys de Munt, en el que serà un homenatge al lloc on va iniciar-se el procés de consultes sobre la independència.

Tot i que la presentació sigui aquest cap de setmana, els creadors ja han difóś ‘Els segadors en tango’ en un arxiu mp3.