Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Sudan del Sud acusa el nord d’intentar desestabilitzar el futur estat alimentant la violència

Un dels membres del govern del Sudan del Sud ha acusat el nord d’armar persones i alimentar els atacs a les zones petrolieres per intentar desestabilitzar el futur estat després de l’aclaparadora victòria del ‘Sí’ en el referèndum d’independència. Els atacs d’una milícia la setmana passada a Yonglei, un estat petrolier del Sudan del Sud, han deixat almenys 211 morts. La violència ha revifat els temors per la seguretat del subdesenvolupat territori, on els votants del referèndum han donat suport massiu a la independència respecte el nord. L’exèrcit de Sudan del Sud ha dit que les forces de George Athor, un exoficial que va llançar una revolta després de perdre les eleccions l’any passat, estaven darrere dels atacs a Yonglei la setmana passada. El grup francès Total lidera un consorci que controla una concessió de petroli gairebé inexplorada en aquest estat.

Redacció
Redacció 16/02/2011

Fonts de l’exèrcit i funcionaris consultats per Reuters han dit que el nombre de víctimes mortals ha augmentat després que s’hagin trobat cossos de dones, nens i altres civils en àrees remotes.

Un dels membres del govern del sud, Pagan Amum, ha acusat el nord d’intentar desestabilitzar el sud armant milícies, però no ha implicat directament figures del govern. ‘Ha estat una massacre contra el nostre poble i realment és molt dolorós’, ha explicat als periodistes.