Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El spot electoral de C’s, “un anunci de compreses”

El spot de Ciudadanos per la campanya de les municipals i autonòmiques d’aquest mes té com a única proposta política “el canvi”, “deixar que governin els de sempre”. Un discurs buit de contingut ideològic, que és tan tou i neutre que Toni Soler l’ha comparat amb un “anunci de compreses”. El periodista s’ha exclamat perquè “mai no havia vist un anunci amb tanta vaguedat, tanta buidor i tanta abstracció”. 

Redacció
Redacció 06/05/2015

El vídeo mostra un llop vestit de xai

Soler ha dit que “estem anant cap a una desideologització sorprenent”, ja que el clip no defineix cap proposta. De fet, l’única línia que segueix Rivera és “la democràcia i una Espanya unida”. Parla de deixar enrere bàndols i venjances, però no explica que l’únic motiu de la seva creació el 2006 va ser oposar-se al nacionalisme català. La concòrdia que fa servir Ciudadanos en l’anunci edulcorat d’avui és pròpia del llop vestit de xai, però la constant crida a “la unitat dels espanyols” entreveu l’odi a l’independentisme de sempre.

Protagonisme per Inés Arrimadas, futura cap de llista al Parlament?

Sobta que en el spot electoral Albert Rivera és el gran protagonista, ja que apareix el 70% del temps que dura quan aquest 25 de maig no anirà a cap llista electoral ni municipal ni autonòmica. També tenen un cert grau de protagonisme en el clip el secretari de comunicació del partit, Fernando de Páramo, i la diputada al Parlament Inés Arrimadas. Un intent clar de promocionar-la, cosa que l’apropa més com a cap de llista de Ciudadanos el 27-S, tenint en compte que tot indica que Rivera es presentarà als comicis al Congrés.