Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Sindicat d’Estudiants convoca una vaga general

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga general d’estudiants de secundària de Catalunya el proper 14 de febrer per mostrar el seu rebuig de la comunitat educativa a la proposta de Llei d’Educació de Catalunya del conseller Ernest Maragall. Coincidint amb altres agents educatius, el SEPC considera que la nova Llei significa ‘un pas més en la privatització de l’ensenyament obligatori’. El sindicat d’estudiants reclama ‘més inversió pública i centres participatius’, drets que ha anunciat que reclamarà a la vaga del dia 14 al costat dels mestres i professors.

Redacció
Redacció 16/01/2008

El SEPC, organització estudiantil amb major presència als instituts, considera que la proposta de LEC del Govern significa ‘un pas més en la privatització de l’ensenyament obligatori, un atac directe a la ja fràgil democràcia dels centres, així com una agressió al model públic d’ensenyament’.

Per tot això, el sindicat estudiantil ha convocat una vaga pel dia 14 de febrer, per reclamar aquests drets al costat de mestres i professors. Segons afirmen els portaveus de l’organització, la proposta de LEC del conseller d’Educació Ernest Maragall és ‘un atac al model d’escola pública’, ja que permet que actors privats, com les empreses lucratives entre d’altres, entrin a decidir sobre el funcionament dels centres d’ensenyament.

A més, els membres del SEPC consideren que la nova Llei d’educació atorga més poders a les direccions dels centres debilitant així ‘la minsa democràcia d’aquests i creant models jerarquitzats i presidencialistes, allunyats de la necessitat de buscar espais educatius realment participatius’, i condueix el sistema educatiu a la gestió privada i l’externalització de serveis.

Amb el lema ‘Aturem la LEC. No a la privatització’, el SEPC ha anunciat que sortirà al carrer el dia 14 de febrer, per reclamar una escola ‘íntegrament pública’, que inclogui tots els tipus d’ensenyaments i que ‘integri i no segregui’.