Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El sindicat agrari JARC, en peu de guerra per la declaració de Barcelona com a ciutat ‘veg friendly’

L'organització agrària JARC-COAG desaprova la resolució de la Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona que va declarar Barcelona ciutat 'veg friendly', la moció aprovada inclou l’adhesió a la campanya internacional del 'Dilluns sense carn' per la qual adquireix el compromís que tota l'alimentació que provingui de l'Administració sigui vegetariana aquell dia. Segons el sindicat aquesta decisió és ''esnob'' i una forma de mal entendre la ''modernitat''. Per això enviaran una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als grups que han donat suport a la proposta i al president d'ERC, Oriol Junqueras, com  a responsable del partit que la va proposar la moció secundada per BComú, CiU, el PSC i la CUP.

Redacció
Redacció 20/04/2016

Una mostra de modernitat mal rebuda pel sector càrnic

Segons informa l’ACN, l’organització de joves agricultors i ramaders de Catalunya considera ''inadmissible'' que es vulgui vestir la iniciativa de ''mostra de modernitat'', tal com la va definir el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ja que ''menysprea'' el consum d'un tipus de productes, els carnis, que estan inclosos dins de la Dieta Mediterrània, reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco per ser una font de salut indubtable, ''a banda de ser la base alimentària de la cultura del territori''.
 
Dilluns sense carn a canvi d’un altre dia carnívor?

JARC diu no tenir constància que es destinin els mateixos recursos a fomentar altres opcions alimentàries ni que estigui previst dedicar un dia oficial al consum de productes carnis. A més, l'organització creu que un dels millors reclams turístics per la ciutat de Barcelona és valorar la cultura gastronòmica catalana, elaborada amb productes de qualitat i de proximitat, com poden ser una escalivada, un conill amb samfaina, l'oli d'oliva o el vi.

Reclamen a l’Ajuntament de Barcelona contractes públics que garanteixin preus justos pels agricultors

El president de JARC, Francesc Boronat, demana a l'Ajuntament de Barcelona que ''vetlli perquè amb els contractes públics que formalitza es garanteixin preus justos als agricultors i ramaders, que en la majoria de vegades no poden negociar les condicions de venda de les produccions i han de vendre sota cost''.

Volen un posicionament clar de la consellera d’agricultura

L'organització considera que la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha mostrat ''una actitud ambigua'' davant un ''atac que exclou i perjudica un àmbit econòmic cabdal per a l'economia que està sota la seva responsabilitat''. Per això, JARC li traslladarà també el document a la consellera i li exigirà un ''posicionament públic més clar i contundent'', demanant-li que intercedeixi en defensa del sector que representa i demani a l'Ajuntament de Barcelona que reconsideri urgentment la decisió.