Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Síndic recomana regular i tipificar l’assetjament psicològic a les administracions públiques

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha fet arribar als departaments de Governació i Treball de la Generalitat un informe extraordinari sobre l’assetjament psicològic a les administracions públiques, en què recomana la regulació i tipificació d’aquest tipus de persecució com una infracció. El defensor de les persones considera que una regulació clara i completa afavorirà un bon tractament del fenomen i evitarà el pelegrinatge administratiu i judicial de les persones que estan afectades per aquest tipus d’assetjament laboral en l’administració.

Redacció 28/11/2007

Actualment, la normativa vigent aplicable al personal al servei de les administracions no regula suficientment els supòsits d’assetjament psicològic a la feina. Per Ribó, el fenomen de l’assetjament psicològic a la feina ha de tenir una perspectiva integral i s’ha de tractar des de la prevenció, però també amb processos i sancions.

El síndic defensa que els convenis col·lectius i els acords de funcionaris negociats en el marc de les administracions públiques han de situar el fenomen de l’assetjament psicològic en el marc de la prevenció de riscos laborals perquè com implica un risc psicosocial greu.