Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Síndic de Greuges intervé al cas de la nena de Salou maltractada

Els ciutadans en el nostre actual sistema social, democràtic i de dret sovint som extremadament vulnerables davant de les gegantines administracions públiques. Quan aquestes fallen sovint pensem que ningú ens empara. És aquí quan apareix la figura del Síndic de Greuges, que ens ha de defensar quan l’administració publica falla o actua de manera desigual entre individus. Ara el nostre defensor del poble es reunirà cinc departaments del govern i representants de la justícia per estudiar per què no va funcionar el protocol d’actuació previst.

Redacció
Redacció 15/06/2007

Les acusacions entre les institucions intentant-se donar les culpes les unes a les altres ha fet que el Síndic de Greuges de Catalunya intevingui en el cas. Concretament, ha obert una actuació d’ofici per analitzar el paper de les administracions en el cas de la nena de set mesos de Salou, hospitalitzada fa uns dies per maltractaments.

Una de les primeres accions de Rafael Ribó serà reunir-se aquesta tarda amb cinc departaments del govern i representants de la justícia, per estudiar per què no va funcionar el protocol d’actuació previst per als casos de maltractaments infantils, signat l’any passat. Mentrestant, la Clàudia va complir ahir set mesos a l’hospital d’on s’està recuperant d’una operació quirúrgica de les lesions cerebrals que, presumptament, li va provocar el seu pare.

El cap del servei de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII, Xavier Allué, va declarar aquest dijous davant la jutge de Tarragona que porta el cas. Allué va confimar que la Clàudia va ser diagnosticada com a presumpta víctima de maltractaments tant en el primer ingrés, el 21 d’abril, com en el segon, diumenge passat. El pediatre va insistir també que els metges van complir el protocol previst avisant la justícia i la Direcció General d’Atenció a la Infància.