Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El ‘Sí’ a la independència omple els carrers de Barcelona

CRÒNICA | A.S. @AnnaSole_ | El clam pel 'Sí' desborda una vegada més els carrers de Barcelona per reclamar el referèndum del pròxim 1-O amb crits d'independència.

Redacció
Redacció 12/09/2017
Després d'un emotiu minut de silenci i al crit de “No tinc por!” i el cant dels segadors, es va continuar amb el guió previst.
 
Eren les 17.14 quan quatre grans pancartes van sortir des dels Jardinets de Gràcia, el carrer Casanova, el Passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere. Mentre tant, els Amics de les Arts posaven la banda sonora en directe amb “Lousiana o els camps de cotó” des de l'escenari instal·lat a la Plaça de Catalunya.

 
Amb un ambient festiu, des de la fila 0, els assistents esperaven tot fent castells i amb diferents càntics com el ja tradicional “volem votar” o “independència”, el desplegament de les pancartes i el moment per convertir-se en un enorme positiu fluorescent.

 
Malgrat el retard, les lones de 16×16 metres, amb una urna, un colom de la pau i dos 'Sí', es desplaçaven per quatre fileres de voluntaris mentre els assistents es posaven la samarreta i repetien, sense aturar-se, els càntics a favor de la independència.

 

Una vegada plegades les lones, una gegant estelada li va agafar el relleu i es va desplegar per la fila zero.