Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Servei Meteorològic anuncia pluges intenses per a aquest divendres i dissabte a les Terres de l’Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) anuncia pluges generalitzades a tot Catalunya per a aquest divendres i dissabte. Les precipitacions tindran més intensitat en tota la zona de les Terres de l’Ebre i també en el litoral català. El SMC ha anunciat per aquest divendres risc de nivell 1 per pluja acumulada superior a 100 mm fins les set de la tarda d’aquest divendres. Hi ha risc molt probable (de més del 70%) de pluges a la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià. Hi ha risc probable de precipitacions (entre el 30 i el 70%) al Baix Camp i al Tarragonès. El risc de pluges és possible (probabilitat inferior al 30%) a la Ribera d’Ebre, al Priorat, al Baix Penedès i a l’Alt Camp.

Redacció 21/12/2007

Durant tot el divendres, al llarg del matí s’esperen precipitacions generals i continuades a la meitat sud de Catalunya si bé a la resta del territori es podran produir algunes pluges disperses i intermitents. A partir de migdia les precipitacions més continuades s’estendran a tot el litoral i el Prelitoral i a la resta de comarques del nord-est i seran més disperses i intermitents a l’interior. Les precipitacions seran d’intensitat feble a l’interior i moderada al litoral, a més aniran acompanyades de fang. La cota de neu al Pirineu i al Prepirineu pujarà dels 1.200 als 1.500 metres.

Per dissabte, s’esperen precipitacions a qualsevol lloc, si bé seran més continuades al litoral i Prelitoral i resta de comarques de la meitat est i més disperses i intermitents a l’interior. Les quantitats acumulades més abundats s’enregistraran al quadrant nord-est. Al llarg de la tarda les precipitacions minvaran per l’interior. La cota de neu serà d’uns 1.600 metres.

Aquest divendres hi ha també avís de risc de nivell 1 per estat de la mar, amb onades a la mar superiors a 2,5 metres (maregassa) entre les set del matí d’aquest divendres i la una de la matinada del dissabte. Hi ha un risc molt probable al litoral del sud del país durant el matí, mentre que al llarg del dia el risc s’estén a tot el litoral català. Durant el dissabte, el SMC també dóna avís de risc per l’estat de la mar, en aquest cas concentrat a les comarques litorals gironines, bàsicament.

Activada la fase d’alerta de l’Inuncat a la demarcació de Tarragona

El Centre d’Emergències de Catalunya va activar, a dos quarts de nou del vespre d’aquest dijous, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), d’acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Aquesta activació es fa en aquelles comarques en què, segons les prediccions del SMC, és molt probable que, entre les set del vespre d’aquest dijous i durant 24 hores, s’acumulin precipitacions superiors a 100 mm. Durant aquestes hores les comarques afectades són, segons el grau de molt probable, el Baix Ebre i el Montsià, i segons el grau de probable, el Baix Camp i el Tarragonès.