Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El SEPC s’oposa a l’eliminació del batxillerat nocturn que proposa la Generalitat

La proposta del conseller Maragall d’eliminar el batxillerat nocturn ha topat amb l’oposició de diversos sectors, entre ells els estudiants catalans. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) considera que la decisió d’eliminar el batxillerat nocturn és un greu error, un exemple més de les política neoliberal i socialment injusta que, segons ell, s’impulsa des de la Conselleria en els últims temps. El sindicat proposa adaptar el batxillerat nocturn a les necessitats actuals, però en cap cas eliminar-lo, ja que és una feina de gran utilitat pels milers d’estudiants que treballen i estudien alhora.

Redacció
Redacció 29/04/2008

Des del SEPC creuen que l’eliminació dels batxillerats nocturns amb l’argumentació que existeix un absentisme massa elevat en aquest model de batxillerat és una forma, per part de l’administració, de rentar-se les mans d’un dels reptes més importants a l’actualitat en el camp de l’ensenyament, que és definir quin model de formació s’ofereix a aquelles persones que comencen a treballar a partir dels 16 anys i que volen continuar formant-se a través del batxillerat.

Des del SEPC creuen que la Conselleria hauria de retirar la seva proposta immediatament ja que s’abandona un model que ha donat fruits en els últims anys i al qual caldria és adaptar-lo a les necessitats actuals, una eina, el batxillerat nocturn, molt prolífica per aquells que treballen i estudien alhora ja que troben un ritme i ambient propicis per desenvolupar la seva formació.

El SEPC creu que si l’administració tira endavant la seva proposta unidireccional d’ensenyament a distància, la formació del jovent amb aquestes característiques, segurament se’n ressentirà i podria arribar a disminuir el nombre de persones que completa l’ensenyament secundari.

També creuen que, malauradament, una vegada més, aquesta decisió afectarà negativament als estudiants amb menys recursos i per tant és una agressió social. L’administració catalana evita parlar de les beques per formar a tots aquells que ho desitgin i aposta pels sistemes individualitzats i l’autonomia personal com a model. D’altra banda, segons el sindicat, l’argumentació de l’administració no deixa de tenir un fons economicista, en el qual es deixa sempre en un segon terme les necessitats dels estudiants del batxillerat nocturn.