Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El SEPC expressa el seu suport als dos estudiants detinguts a Perpinyà

Ahir al matí la gendarmeria francesa es presentà a casa de dos estudiants de la Universitat de Perpinyà i se’ls va endur detinguts. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans se solidaritza amb els companys estudiants de la Universitat de Perpinyà, exigeix la seva immediata posada en llibertat, denuncia la criminalització al moviment estudiantil i crida a la mobilització estudiantil davant aquests atac a la comunitat universitària catalana.

Redacció
Redacció 20/12/2007

Ahir al matí la gendarmeria francesa es presentà a casa de dos estudiants de la Universitat de Perpinyà i se’ls va endur detinguts pel simple fet d’haver participat en les importants mobilitzacions que hi van haver a la universitat nordcatalana contra el projecte de llei universitària del govern francès que, a l’empara del procés de Bolonya, agreuja la situació de la universitat pública. Els dos joves, un dels quals és exmilitant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), continuen retinguts per les forces policials per haver defensat el dret a una educació pública i de qualitat.

És per tot això que des del SEPC expressen el segünt comunicat i enumeren aquestes consideracions:

– El SEPC se solidaritza plenament amb els companys estudiants de la Universitat de Perpinyà (UP) que estan patint els actes repressius per part de les forces policials franceses

– El SEPC es compromet a continuar la lluita des dels centres educatius per tal d’aturar l’onada liberalitzadora en l’àmbit educatiu i per construir des de la base un ensenyament públic, popular, de qualitat, català i antipatriarcal. Les amenaces dels equips de govern de les universitats, com les del president de la UP Jean Benkheil i la criminalització del moviment estudiantil, només cal recordar 46 detinguts a Barcelona fa dos anys, els 13 estudiants de Gandia o altres episodis, no aturaran les protestes i la lluita estudiantil.

– El SEPC anima al conjunt de l’alumnat català a mobilitzar-se en solidaritat amb els companys detinguts a Perpinyà i per denunciar el silenci mediàtic d’aquest tipus de casos en aquest país.

– El SEPC secunda la convocatòria feta per Alerta Solidària dijous 20 de desembre a les 19 hores davant el Consulat Francès de Barcelona.