Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El SEPC acusa la UAB de censurar la informació sobre la vaga de fam

Aquest dimarts fa nou dies que Tomàs Sayes està en vaga de fam a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per protestar contra el Procés de Bolonya. Coincidint amb aquesta data, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha acusat la UAB de censurar les informacions relacionades amb aquesta protesta. A més, asseguren que el rectorat està aplicant un fort control a les visites que rep Sayes a l’edifici d’estudiants, arribant a impedir l’entrada dels seus pares. Davant aquesta manca de reacció, han convocat una nova jornada de vaga i mobilitzacions per al proper dijous, 12 de març.

Redacció
Redacció 03/03/2009

El SEPC afirma que el rectorat de l’Autònoma ‘ha donat l’ordre de retirar tots els cartells i pancartes’ que fan referència a aquesta protesta i ‘ha obligat l’equip de premsa de l’edifici d’estudiants a no cobrir aquesta vaga de fam, obligant-los a retirar la notícia que ja havien realitzat al web’.

Pel que fa a l’actitud de les autoritats universitàries, un dels objectius de la protesta, el SEPC considera que s’ha ‘accentuat el silenci institucional i s’ha imposat la censura a tots els mecanismes propagandístics de la vaga de fam’. Concretament assenyalen la falta de resposta del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).