Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El seleccionador espanyol de la Sub 19 justifica que va arrabassar la bandera asturiana perquè són les normes que imposa la Federació

La Real Federación Española de Futbol (RFEF) ha prohibit que a partir d’ara els esportistes dels combinats estatals de futbol puguin dur cap bandera que no sigui l’espanyola a l’hora de recollir un eventual trofeu. Tal i com explica Racó Català així ho ha confirmat l’actual seleccionador espanyol sub 19, Ginés Meléndez, després de la polèmica generada arran de la victòria de la selecció espanyola sub 19 a l’Europeu de futbol aquest dilluns, on el mateix Meléndez va arrabassar la bandera asturiana a un dels seus jugadors. Segons Meléndez la RFEF ha determinat que a partir d’ara estan prohibides totes les banderes no espanyoles, i que en tot cas només es ‘toleraran’ a les celebracions a la gespa o al terreny esportiu corresponent, però mai durant l’entrega del premi en cas de victòria. ‘Són normes internes de la casa’ ha dit Meléndez, que ha disculpat el jove asturià (Muñiz) perquè havia oblidar dir-li ‘que no es podia pujar al podi a recollir el trofeu amb banderes autonòmiques’ (sic).

Redacció
Redacció 02/08/2011
Meléndez ha rebutjat entrar en cap polèmica per aquest tema i ha reiterat que ‘només són normes de la Federació, no les penso valorar’. Al vídeo, però, es pot veure el seleccionador amb gest contrariat arrabassant-li la bandera al jugador de l’Sporting de força males maneres, mentre tant el mateix noi com els seus companys es miren amb cara de no entendre res.

La polèmica no ha minvat i fins i tot el coordinador d’IU d’Astúries, Jesús Iglesias, ha dit que el gest de Meléndez de prendre-li la bandera asturiana a un dels seus jugadors evidencia que ‘els fatxes treuen pit’.