Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El seguidor del Girona acusat de refregar-se una bandera espanyola pel cul es declara innocent

El seguidor del Girona F. C. acusat d’ultratjar els símbols d’Espanya diu que va ser un altre aficionat qui va trepitjar la bandera espanyola i se la va refregar pel cul.

Redacció 06/04/2011

El Jutjat Penal número 5 de Girona ha jutjat aquest dimecres l’acusat d’ultratjar els símbols d’Espanya quan va escopir, trepitjar, es va refregar pel cul i va intentar cremar una bandera espanyola durant un partit a Montilivi. Va ser el 15 de juny del 2008, poca estona abans que els jugadors del Girona i el Ceuta saltessin al camp. L’acusat, F.R.P., ha negat els fets i diu que no va ser ell.

F.R.P. ha explicat que abans del partit va anar fins a la zona dels aficionats del Ceuta i els va robar una bandera espanyola amb la intenció de provocar-los. Segons ha declarat al judici, no tenia intenció d’atemptat contra cap simbologia espanyola, sinó d’atiar el joc i la rivalitat entre aficionats. Llavors, va tornar fins a la seva grada i la va entregar als seguidors del Girona. Assegura que no sap què va passar després amb la bandera.

El processat ha contestat que “no” a totes les preguntes que li ha fet el fiscal en aquest sentit, diu que no va trepitjar la bandera, que tampoc li va escopir, no va intentar cremar-la amb un encenedor i, encara menys, va fer veure que s’eixugava el cul amb ella. De fet, la defensa ha presentat un vídeo com a prova, que haurien penjat aficionats del Ceuta al Youtube, on es pot veure un jove amb una samarreta vermella que fa tot això amb la bandera. “No era jo”, assegura F.R.P. que diu que ell no anava vestit així. Tant els testimonis com els agents dels Mossos d’Esquadra que el van detenir han explicat que anava vestit de verd i que després es va canviar i es va posar una samarreta negra.

“No el vam perdre de vista en cap moment”, han assegurat els mossos que han reiterat que el seguidor que van veure cometent ultratge contra la bandera va ser el detingut. “Potser el de vermell ho va fer després”, ha apuntat el fiscal que afegeix que, en tot cas, aquest vídeo no descarta la versió dels agents que el van detenir. Els aficionats, en canvi, han corroborat la versió de l’acusat i han explicat que sí que va ser F.R.P. qui va robar la bandera però que després la va donar i no la va tornar a tocar. La bandera no la van arribar a recuperar.

Per ultratge contra els símbols d’Espanya el fiscal demana que condemnin F.R.P. a un multa de 10 euros diaris durant 10 mesos, que fan un total de 3.000 euros. També l’acusa de resistència a l’autoritat perquè no es va voler identificar quan li van demanar la documentació i, segons la fiscalia, va arribar a qualificar els agents de “feixistes catalans” i de “torturadors”. Els agents no recorden que els insultés, però sí que diuen que no va voler ensenyar-los la documentació i que el van haver d’arrossegar fins a un lloc apartat per detenir-lo mentre ell donava cosses. Per aquests fets el fiscal demana nou mesos de presó.

El dia del partit hi havia unes 5.000 persones a Montilivi i va ser el dia de l’ascens a Segona Divisió. Segons la defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, el vídeo és una prova suficient que demostra que no va ser F.R.P. qui es va refregar la bandera per les natges. A més, Salellas ha criticat que l’acusin d’un delicte tan “ranci” i ha lamentat que en ple 2011 se segueixi encausant una persona per una llei que va introduir el franquisme l’any 1941 i que encara no s’ha derogat mai. El cas ha quedat vist per a sentència.