Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El secretari del Govern garanteix la continuïtat de la delegació als EUA

El secretari del Govern, Germà Gordó, s’ha reunit avui amb el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Greggory D. Crouch, per tal de mantenir una primera presa de contacte entre la representació de l’administració nord-americana a Barcelona i el nou executiu català. Durant aquesta primera trobada, Gordó ha confirmat que la delegació del Govern als Estats Units, ubicada al centre Rockefeller de Nova York i en marxa des del 2008, es mantindrà donat que ‘els Estats Units continua sent un dels principals aliats estratègics per Catalunya’. Durant la campanya electoral, el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ho havia posat en dubte, afirmant: ‘Cal reduir càrrecs de confiança i conselleries i no crear cap organisme nou. Cal veure si la delegació de la Generalitat a Nova York o en un altre lloc és rendible.’

Redacció
Redacció 09/02/2011

El secretari del Govern ha aprofitat la reunió per plantejar al cònsol general nord-americà la necessitat ‘d’intensificar les relacions culturals i, per damunt de tot, les empresarials entre Catalunya i els Estats Units’ que, malgrat tractar-se de la primera economia mundial, alguns experts assenyalen que encara és una via poc explotada.

En aquest sentit, també es preveu que en les properes setmanes se celebri una trobada entre el President de la Generalitat, Artur Mas, i l’ambaixador dels Estats Units, Alan D. Solomont.