Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Saló del Llibre de Barcelona rep més de 75.000 vistants en la seva 3a edició

El Saló del Llibre de Barcelona ha clos aquest diumenge a la tarda amb els ‘objectius assolits’, segons ha explicat el president del Gremi d’Editors de Catalunya i de la Comissió Organitzadora del saló, Antoni Comas, qui ha assegurat que s’han superat els 75.000 visitants que els organitzadors s’havien establert com un dels objectius. Comas també s’ha mostrat convençut que, ‘d’una forma més intangible’, aquest saló ha contribuït a la promoció del llibre i al foment de la lectura i, tot i que ha reconegut que el saló barceloní està molt lluny de fires del llibre internacionals com, per exemple, la de París o Torí, les tres edicions de la de Barcelona han evolucionat ‘molt positivament’ i cada vegada té ‘més ressò’.

Redacció
Redacció 26/11/2007

Antoni Comas també ha afirmat que la mort de l’escriptor Paco Candel el passat divendres ha afectat al transcurs de la fira, i que han estat molts els comentaris per part dels visitants ‘valorant molt positivament la seva feina i mostrant-se entristits per la seva mort’. El president ha afegit que ‘el més important de les persones és el que han fet en vida’ i que, en aquest sentit, ‘la vida de Paco Candel ha estat molt productiva tant qualitativa com quantitativament’. ‘Ens quedem amb l’obra que ens deixa’, ha manifestat.

El Saló del Llibre va obrir les portes el dimecres 21 de novembre i, durant els cinc dies que ha estat obert, els visitants han gaudit d’una oferta diferenciada en funció de les edats i preferències dels lectors, i també han pogut conèixer alguns autors, que han participat en activitats i conferències, en concret Sebastià Alzamora, Ángela Becerra, Alfred Bosch, Joaquim Carbó, David Castillo, Joan Corbella, Miquel Desclot, Feliu Formosa, Alícia Giménez Bartlett, Martí Gironell, Francisco González Ledesma, Rayda Guzmán, Boris Izaguirre, Joan Margarit, Juan José Millás, Miquel de Palol, Baltasar Porcel i Jesús Sánchez, a més d’intel·lectuals, músics i periodistes.

Una de les novetats d’enguany ha estat la defensa del medi ambient i la sostenibilitat en el món del llibre, per la qual s’han organitzat exposicions i taules rodones. També hi ha hagut presentacions de llibres, recitals i altres tipus d’activitats per a totes les edats, i un espai per als professionals del sector, bibliotecaris, llibreters i indústries gràfiques, per posar en comú aspectes de les seves respectives tasques professionals.

El dimecres, dijous i divendres el saló ha estat més visitat per part dels infants en grups escolars i els professionals del sector, però també hi hagut una presència molt destacada de persones grans a través d’associacions o de clubs de lectura. Durant el cap de setmana, famílies senceres han recorregut els 13.000 metres quadrats de fira, als quals han pogut veure un centenar d’expositors, 400 segells editorials i al voltant de 150.000 títols.