Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Saló Auto Retro d’enguany estarà creix fins als 31.000 metres quadrats

La 24a edició del Saló Auto Retro, dedicat a professionals i aficionats del vehicle d’ocasió i que se celebrarà a Barcelona del 5 al 9 de desembre, retrà fins a sis homenatges a curses, firmes automobilístiques i pilots del motor. A més, enguany el certamen amplia la seva oferta i passarà a tenir 31.000 metres quadrats. Els homenatjats seran la marca Ferrari pels 60 anys de vida; Pegaso, ja que fa 50 anys que es va fabricar el darrer auto i 40 anys de la presentació del Campeador, vehicle del segle passat de fabricació, quasi bé artesanal i de caire esportiu; els ral·lis Costa Brava-Lloret i els de cotxes clàssics Barcelona-Sitges pels 55 i 50 anys d’existència. Per últim, i juntament amb el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), es premiarà la trajectòria de Joan Fernàndez, pilot que va donar al RACC 2 títols europeus, 17 d’espanyols i 19 de catalans durant les 645 proves que va disputar en la seva carrera.

Redacció 28/11/2007

A més, també hi haurà espai per a l’aviació, el primer any que es fa, en el qual s’exposarà el primer avió que es va construir el 1916 i la nàutica, que torna a repetir per segon any. A part, a l’Ajuntament de Barcelona es mostraran sis o set motos amb sidecar.

El president de l’Auto Retro, Fermí Soler, ha assegurat que preveu la visita d’unes 60.000 persones i ha confessat estar ‘molt content pel saló i el contingut d’aquest’.
La presentació del certamen s’ha fet aquest dimarts a l’antiga fàbrica de cerveses Moritz, a Barcelona, i ha comptat amb la presència, entre d’altres, del director de l’Auto Retro, Francesc Palau; el representant de Moritz, Albert Castelló i el director general de Fira de Barcelona, Ricard Zapater.