Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Rei Carnestoltes i la Reina del Carnaval enceten el carnaval de Sitges

Sobre un escenari de 400 metres quadrats il·luminat per 40 tones de llums han desfilat, aquest dijous Gras a Sitges, el Rei Carnestoltes, la Reina del Carnaval i tota la seva cort acompanyats per la nova figura d’aquest any, el Drac Queen, un personatge que ja té protagonisme en carnavals com els de les Canàries però que el Carnaval de Sitges ha incorporat per primera vegada. Tot el seguici reial ha encetat el tradicional carnaval a la ciutat lluint una disfressa amb una fantasia diferent, de dimensions que arriben fins als cinc metres d’amplada. Per al muntatge d’aquests vestits, que pesen cada un entre 100 i 120 quilos, s’han utilitzat unes 15.000 plomes i uns 100.000 brillants.

Redacció 01/02/2008

Maria Marín, una de les caps de la colla 1, 2, 3… –entitat organitzadora del Carnestoltes d’aquest any- explica que la idea d’incorporar el Drac Queen va sorgir ‘al veure l’espectacle que munten a Canàries i observar que el Drac Queen és quasi el millor. Per això ens vam plantejar de provar-ho a Sitges’.

Marín matisa que des de l’organització s’espera que ‘agradi a tothom’ i, sobretot, que ‘ningú se senti ofès perquè s’ha d’entendre que és carnaval i és el moment per fer aquestes coses’, precisa. ‘A Canàries és una figura molt ben vista i creiem que aquí també ho pot ser’, ha conclòs.

Disfresses basades en fantasies

La Reina del Carnaval duia una disfressa inspirada en el fons marí sota el títol ‘Odissea de la Mediterrània’ i el nou personatge, el Drac Queen, desfila amb una fantasia titulada ‘I per què no?’. Finalment, el Rei Carnestoltes ha lluït la disfressa ‘Elixir Reial’, que anava acompanyada per una capa.

Rues entre el dijous Gras i el divendres de Cendra

En total, les entitats que organitzen el carnaval de Sitges confirmen que el número de carrosses és similar a la dels anys anteriors. Així, un total de 52 carrosses sortiran al carrer acompanyades per dues més d’especials, la del Rei Carnestoltes i la de la Reina del Carnaval.

El recorregut de les rues, que tindran lloc entre el dijous Gras i el divendres de Cendra, és similar al dels anys anteriors excepte en el cas del recorregut de la rua infantil per motius de seguretat, malgrat que la sortida i l’arribada seguiran sent les mateixes. Així mateix, durant les hores prèvies a la comitiva hi haurà grups de xaranga que amenitzaran la festa musicalment.