Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El ‘regenerador’ Rivera, camí de perpetuar el PSOE andalús fins als 40 anys seguits al poder

A cinc dies de les eleccions andaluses, les enquestes donen una coalició PSOE-Ciudadanos com gairebé única opció de govern real. El partit d’Albert Rivera, que diu buscar una regeneració democràtica a Espanya, ja està posant condicions als socialistes per assegurar-los quatre anys més al poder, a sumar als 36 ininterromputs que ja sumen, per arribar als 40. El líder ‘taronja’ dóna a entendre aquesta setmana que si els expresidents andalusos imputats Griñán i Chaves desapareixen de la vida pública, l’acord estarà més a prop. 

Redacció
Redacció 17/03/2015

Rivera ha desvelat part de les seves intencions en una entrevista a El Mundo, on també ha respòs si creu que té poders mediàtics i econòmics darrere: “Nosaltres som independents, lliures; no tenim mitjans de comunicació ni interessos econòmics de capçalera”. Tant la pregunta com la resposta tenen un punt de cinisme, ja que el mateix diari El Mundo ha entrevistat al dirigent de Ciutadans sis vegades durant els últims vuit mesos, a banda de conversar amb altres cares visibles del partit taronja.

La joguina del PSOE i el PP

La campanya del diari conservador, que se suma a la causa del nou projecte periodístic de Pedro J. Ramírez, El Español, pretén posar pressió al Partit Popular per obligar-lo a pactar amb Ciudadanos en la propera legislatura. De moment Albert Rivera no ha descartat arribar-hi a acords a Andalusia, però els dos partits no sumen en cap enquesta, és per això que el ‘narajito’ ha concretat més amb el PSOE en el cas particular andalús. Com va avançar el directe!cat la setmana passada, Ciudadanos pot ser la joguina tant de socialistes com populars per arribar a pactes post-electorals.