Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El “regalet” de Pepe Antich a Màrius Carol

Màrius Carol es deu haver ennuegat amb el cafè quan li han fet arribar la carta de comiat que José Antich ha adreçat als treballadors de La Vanguardia. El qui […]

Redacció
Redacció 05/06/2015

Màrius Carol es deu haver ennuegat amb el cafè quan li han fet arribar la carta de comiat que José Antich ha adreçat als treballadors de La Vanguardia. El qui fou el director del rotatiu fins finals de 2013, just quan es coïa el pacte pel 9N, ha abandonat definitivament els vincles restants amb el diari tal com va fer públic a través del seu nou compte de Twitter.

En la carta, Antich agraeix la feina feta al seu antic equip i llança veladament alguns míssils de profunditat a l’actual director, Màrius Carol, d’aquesta manera: “Un diari és una passió. No és un lloc per aïllar-se i passar una estona. Tampoc per queixar-se i fer permanentment el murri. Un diari exigeix el millor de cadascú, exigeix coratge per dir el que toca en cada moment encara que a alguns no els agradi, i molta, molta feina”.

Després d’insinuar que el nou director s’amaga rere la cadira de director, Antich encara ha seguit amb la càrrega “Narrem la realitat i alhora som part de la realitat. Les dues coses son indestriables. No es poden separar. En cas contrari, la realitat es manipula i tergiversa […] La nostra societat no necessita que ningú li digui el que ha de pensar, només li cal que algú li expliqui i li analitzi què està passant”.

L’exdirector de La Vanguardia remata l’escrit dient que en el seu període en el càrrec, empresa i redacció eren una sola cosa, i expressa clarament que “és bo que sigui així i no ho és tornar a l’estèril llenguatge del “nosaltres i ells”.

Cal recordar que Màrius Carol va substituir José Antich a la direcció de La Vanguardia en el moment en que el diari va fer un gir considerat per alguns excessivament sobiranista. Després de defensar la tercera via fins a l’extenuació, Antich va fer un gir que no va agradar a alguns sectors de poder ni a la monarquia espanyola, que hauria cridat a capítol al conde de Godó  i demanat el cap d’Antich i la cadira d’aquest per un súbdit fidel a Espanya i a  monarquia. Lluny queden aquells dies que conxorxaven junts.