Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El rector de la UB demana ajuda ‘als polítics i al Parlament’ per resoldre el conflicte

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramíerez, ha demanat aquest dimecres la intervenció dels polítics i el Parlament per resoldre el conflicte obert amb els estudiants. Ramírez ha explicat que la decisió de demanar la intervenció dels Mossos d’Esquadra per desallotjar els estudiants ha estat ‘dolorosa’. La demanda del rector s’emmarca en l’actitud de silenci per part de la Comissionada, Blanca Palmada, i el conseller del ram, Josep Huguet, que també han denunciat els estudiants.

Redacció
Redacció 18/03/2009

Dídac Ramírez ha assegurat que la decisió de desallotjar els estudiants del rectorat de la UB ha estat ‘dolorosa’. El rector ha recordat que l’ocupació ha estat consentida ‘durant quatre mesos’ perquè es ‘confiava en el diàleg’ per resoldre el conflicte. Ramírez ha assegurat que ‘no es podia dialogar amb els ocupants’ i ha pres la decisió de desocupar l’edifici ‘per protegir els drets d’aquells que volen estudiar’. Considera que el problema ja està fora dels límits de les universitats. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha afirmat que no té ‘res a dir’ perquè es tracta d’una decisió que correspon a l’autonomia de les universitats.

El rector, que ha negat que hi hagi cap semblança entre l’actuació que han dut a terme els Mossos al llarg d’aquest matí i les intervencions policials del règim franquista, ha reiterat la seva oferta ‘de diàleg’ amb tots aquells estudiants ‘que vulguin millorar la universitat’ i ‘no estiguin d’acord amb la implementació del Pla de Bolonya’. Després del desallotjament i l’enfrontament entre Mossos i estudiants quan aquests últims han tallat la Gran Via s’han perpetuat durant tot el matí al centre de Barcelona.

Incertesa a la UAB

El desallotjament del rectorat de la UB es veu amb incertesa des de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on els estudiants van ocupar aquest dimarts les facultats de Lletres, Comunicació i Medicina. Tot i que els estudiants no descarten que es produeixi un desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra, fonts de la universitat han destacat a l’ACN que no està previst que hi hagi cap actuació. De moment, la presència d’agents de seguretat a les diverses facultats i al rectorat s’ha vist augmentada.

Recordem que Tomàs Sayes, estudiant de la UAB, està en vaga de fam com a protesta per la implantació del Pla de Bolonya. Una situació que tampoc ha rebut resposta des de les autoritats universitàries, el Comissionat o la conselleria.