Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Rebrot 2010 torna a omplir Berga de joves independentistes

Joves d’arreu dels Països Catalans han començat a arribar a Berga aquest divendres per assistir al Rebrot 2010. Un aplec que combina música i xerrades amb tallers de formació. Des d’aquest dijous i fins diumenge, la capital de Berguedà serà el punt de trobada de molts joves, tal i com explica el portaveu de l’organització, Abelí Flors. Segons Flors, el Rebrot 2010 ‘busca vertebrar els Països Catalans en base a la trobada de persones i a la seva interrelació’. Els joves que ja s’han apropat aquest divendres a Berga han pogut assistir a una xerrada sobre les resistències al capitalisme a Andalusia i al Marroc, i han participat en un dinar popular amenitzat amb concerts.

Redacció
Redacció 17/07/2010

Segons els organitzadors, Maulets i el Casal Panxo de Berga, l’aplec ‘potencia i aposta pels grups novells del panorama català’ però ‘no és un festival musical, i això queda plasmat en els tallers i les xerrades’. En aquest sentit, Abelí Flors explica que han reduït la música: ‘No hem apostat per músics grans i consolidats que puguin atreure grans masses de públic, sinó que hem apostat per grups de qualitat, arrelats al nostre territori’. A més, Flors destaca que aquesta trobada ha passat de ser ‘un festival musical a un aplec polític’.

Segons els organitzadors, aquests dies, ‘Berga s’omple de consciència i reivindicació’. L’eix de l’aplec d’enguany és la crisi capitalista i el debat i la construcció d’alternatives que els Països Catalans ‘haurien de donar com a resposta’ a la situació global actual.

Entre les actuacions musicals, destaquen aquest divendres a la nit ‘Lark About’ i ‘Ebri Knight’, guanyadors del concurs Esclat 2010. Dissabte, també a la nit, li arribarà al torn als caps de cartell, ‘El Belda i el conjunt Badabadoc’ i ‘Orxata Sound System’. També hi haurà espai per la formació infantil, amb el grup local ‘Koloraines’, a les sis de la tarda.

Pel que fa a la formació i l’estudi polític, aquest dissabte tindrà lloc la xerrada titulada ‘L’esquerra al segle XXI: visions des de la teoria i la praxi’. Hi intervindran Raimundo Viejo (UPF), Yodenis Guirola (UB) i Panos Raptis (ARAN), i es farà al Pavelló de Suècia de Berga.

El Rebrot es clourà diumenge amb l’aplec al Pi de les Tres Branques, que inspira el nom escollit per l’organització ara fa deu anys ja que estava destinat a fer-lo ressorgir. Per anar fins a aquest espai de Castellar del Riu, hi haurà autobusos gratuïts. A banda dels manifestos polítics i del dinar tradicional, hi haurà l’actuació del grup local ‘Panxocontents’.