Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El RACC i TV3 inicien una campanya que adverteix els joves dels riscos a la carretera

El RACC i TV3 han iniciat una campanya de conscienciació dels riscos de la conducció amb un anunci de 30 segons protagonitzat per Ivan Corretja, germà de l’extenista Àlex Corretja i que va patir un accident de trànsit. A Catalunya cada setmana moren 4 joves a la carretera i des del gener ja hi ha hagut més de 100 víctimes del trànsit.

Redacció
Redacció 02/05/2007

El RACC, a través de la seva fundació i coincidint amb la I Setmana Mundial de les Nacions Unides per a la Seguretat Viària, ha iniciat una campanya de col·laboració amb TV3 per conscienciar els joves dels riscos de la conducció. Es tracta d’un anunci de 30 segons protagonitzat per Ivan Corretja, germà de l’extenista Àlex Corretja i víctima d’un accident de trànsit.

L’any 2005, un total de 231 persones d’entre 14 i 29 anys van perdre la vida en accidents de trànsit a Catalunya. Aquesta xifra suposa el 42% del total de víctimes mortals al Principat. A més, cal tenir en compte que 11.950 persones d’aquest segment d’edat van resultar ferides. Aquest any, a Catalunya la xifra és de 4 joves morts cada setmana. Segons han explicat els promotors, els accidents de trànsit són la primera causa de mortalitat entre els joves a l’Estat, per sobre de les drogues o la sida.

A l’Estat espanyol la probabilitat que un jove mori a la carretera és el doble que a Suècia o a Holanda. Arreu del món els accidents de trànsit maten gairebé 1,2 milions de persones cada any, segons xifres de l’ONU. L’elevat nombre de ferits greus que hi ha entre els joves conductors augmenta encara més la gravetat de la situació. Cada víctima pot arribar a costar-li dos milions d’euros a l’Estat, per la qual cosa els accidents de trànsit s’han convertit en un problema de salut pública.

L’objectiu de la campanya és reduir com a mínim un 50% la mortalitat entre els joves per causa dels accidents de cara a l’any 2010. Podeu descarregar el vídeo de la campanya aquí.