Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Quiosc.cat arriba a Manresa en el marc del cicle de promoció de la lectura ‘Tocats de Lletra’

La plaça de Sant Domènec de Manresa acull des d’ahir dimecres fins el dia 19 d’octubre el Quiosc.cat, la carpa que reuneix l’ oferta de publicacions escrites en català que es difonen als Països Catalans. La presència del Quiosc.cat a Manresa s’emmarca en la segona edició del cicle de promoció de la lectura ‘Tocats de Lletra’, que organitza l’Ajuntament de Manresa i que enguany es dedica a la literatura sensual. El vicepresident de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Àngel Madrià, l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, i el responsable de Fecsa-Endesa a la zona, Francisco Vizcaino, han visitat aquest dimecres la carpa coincidint amb la seva obertura al públic.

Redacció
Redacció 16/10/2008

En el seu parlament, Madrià ha destacat la col·laboració amb el consistori manresà, que contribueix a ‘remar tots cap al mateix costat’ per fer aflorar la cultura del país i evidenciar-ne la riquesa a través de l’àmplia oferta de publicacions periòdiques, algunes de les quals són referents en el seu sector. De la seva banda, Josep Camprubí, ha dit que la presència del Quiosc.cat a Manresa és una oportunitat de conèixer aquesta diversitat de publicacions.

El Quiosc.cat té com a finalitat ajudar a la promoció i difusió del sector de la indústria cultural de les publicacions periòdiques en català. S’hi presenten fins a 140 publicacions per a tots els públics, sectors i edats. En total, s’hi poden trobar fins a 10.000 exemplars a la venda.

La carpa on s’ubica inclou un quiosc d’informació, vendes i subscripcions; revisters d’exposició; un espai de novetats amb els exemplars més recents; una àrea d’internet per fer compres o subscripcions a les revistes digitalitzades; i un espai infantil de consulta i lectura d’exemplars adreçats als nens on també poden fer treballs manuals.

La presència del Quiosc.cat a Manresa permetrà al públic obtenir descomptes del 50% en les subscripcions que s’hi facin.

Les activitats que s’han programat dins la carpa inclouen una sessió de contes del tacte a càrrec de Beatriz Martín, un recital poètic musical titulat ‘Bombons poètics’ a càrrec de Gemma Reguant i Anna Alemany i un taller d’aromes per acostar-se a les aromes del vi organitzada per la revista Cupatges.

Aquest any, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català celebra 25 anys d’existència. Actualment aplega 150 publicacions escrites en català de més de 30 temàtiques, que tenen una tirada de mig milió d’exemplars mensuals i dos milions de lectors.