Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El PSUC viu i el PCE pressionen EUiA perquè no doni suport a fulls de ruta independentistes

(ACN).- El PSUC viu, un dels partits integrants d'EUiA, ha reclamat a la formació que lidera Joan Josep Nuet que es comprometi amb el federalisme i no subscrigui fulls de ruta independentistes. En un acte amb el Partit Comunista d'Espanya (PCE), el PSUC viu ha demanat l'obertura d'un debat a les assemblees de base d'EUiA perquè la militància es posicioni sobre el model territorial. “Si hi ha eleccions autonòmiques el proper 27-S, EUiA ha de tenir una posició clara i sense ambigüitats”, ha dit el secretari general del partit, Albert Miralles. PSUC viu i PCE refermen el suport al projecte federal d'Izquierda Unida, que fa inviable “participar en una candidatura que faci una DUI després de les eleccions”.

Redacció
Redacció 27/03/2015

Tant Miralles com el secretari general del PCE, José Luis Centella, han posat l'accent en què dins d'EUiA “hi ha una majoria de militants partidaris d'una reforma federal que reconegui la identitat pròpia de Catalunya però que li permeti seguir compartint un espai comú amb els altres pobles d'Espanya”. “A Izquierda Unida no hi ha ambigüitats. Som federalistes i republicans sense complexos”, ha afirmat Centella.
 
El PSUC viu i el Partit Comunista d'Espanya (PCE) organitzen aquest mateix divendres un acte conjunt a la Nau Ivanow per presentar davant la militància el protocol signat per ambdues formacions en el qual el PSUC viu es converteix en l'únic referent del PCE a Catalunya. Una relació orgànica que, de facto, ja tenien fins ara les dues formacions polítiques.