Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El PSPV-PSOE vol eliminar “País Valencià” del nom del partit

Segons alguns sectors del partit PSPV-PSOE és necessari un canvi de nom degut a la imatge que dóna per als socialistes valencians. Afirmen que és un anacronisme ja que el nom oficial és “Comunitat Valenciana”. Eliminar el terme “País Valencià” evitaria pensar que són un partit nacionalista. El nou nom que sona com a més probable per al PSPV és “Partit dels Socialistes Valencians – PSOE”, molt semblant al del PSC al Principat.

Redacció
Redacció 25/07/2007

Quan es perd per golejada sorgeixen els dubtes fins i tot d’allà on no haurien d’existir. Això és el que li està passant al PSPV-PSOE que, després de l’estrepitosa derrota a les eleccions al País Valencià, ara qüestiona si és correcte o no que els socialistes valencians portin el terme “País Valencià” al nom.

Les argumentacions per canviar el nom del partit esgarrifen: en primer lloc, sectors del partit afirmen que és un anacronisme dir “País Valencià” ja que oficialment és una Comunitat Autònoma. Segons aquestes fonts aquesta denominació provoca equívocs en la ciutadania, mentre transmet un missatge que no fa referència a “modernitat” o “dinamisme”, i més ara, quan el debat sobre la denominació del País Valencià resta “tant llunyà”.

Segons creuen, el canvi també serviria per demostrar (encara més) que no són un partit nacionalista (valencià – català), i que no fan de la qüestió identitària una prioritat de la seua política. De fet durant la darrera campanya electoral a les Corts ja es va fer evident aquesta intenció del PSPV d’ “amagar” el terme “PSPV” als cartells i als símbols, on majoritàriament destacava el terme PSOE.

A més a més el PSPV considera que una de les claus de la derrota del passat 27 de maig va ser la imatge de “partit sucursal” del PSOE federal espanyol. El nou nom que sona com a més probable per al PSPV és “Partit dels Socialistes Valencians – PSOE”, molt semblant al del PSC al Principat.