Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El PSOE veu un nou pacte del Majestic en prometre Rajoy que ‘escoltarà’ el concert econòmic de Mas

El secretari d’organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, ha afirmat aquest dilluns que les últimes manifestacions de Mariano Rajoy respecte al pacte fiscal que vol impulsar Artur Mas -on Rajoy afirma que si Mas li presenta el pacte fiscal ‘l’escoltarà atentament’- li ‘recorden’ el pacte del Majestic assolit entre els expresidents del govern espanyol i de la Generalitat, José María Aznar i Jordi Pujol. Segons Iglesias, són declaracions ‘sorprenents’ que no concorden en absolut amb el discurs que el PP fa sobre Catalunya i el seu Estatut a altres punts de l’Estat i que demostren que la formació de Mariano Rajoy utilitza sense rubor un doble discurs en aquesta qüestió.

Redacció
Redacció 08/03/2011

Iglesias es referia d’aquesta manera a l’entrevista a Mariano Rajoy que va publicar aquest diumenge La Vanguardia, on el líder del PP evita tancar la porta a CiU en matèria de finançament i assegura que ‘si ens plantegen un pacte fiscal, escoltarem atentament’. Segons Iglesias, són declaracions ‘sorprenents’ que no concorden amb el que ha dit el PP sobre Catalunya, el seu Estatut i la Constitució en els últims anys. ‘Vaig llegir amb molt d’interès l’entrevista on hi ha opinions molt substancioses que tenen poc a veure amb el que manifesten fora de Catalunya respecte a Catalunya’, ha afirmat.

Segons Iglesias l’actitud del PP li recorda molt ‘el que va passar durant l’època d’Aznar, tan pel que fa al pacte del Majestic com en la famosa l’entrevista a l’aeroport de Sondika amb Arzallus on el lehendakari va dir que s’havia avançat més en transferències al País Basc en 14 dies amb Aznar que en 14 anys de Felipe González’. ‘Vostès mateixos poden treure’n les conclusions’, ha sentenciat.

Suport ‘unànime’ a les mesures d’estalvi energètic

Iglesias també ha assegurat que les mesures d’estalvi energètic que ha engegat el govern espanyol, inclosa la limitació de la velocitat màxima a 110 km/h han obtingut el suport ‘unànime’ de l’executiva federal del PSOE -on també ha assistit Miquel Iceta-. En aquest marc,  ha criticat durament el concepte ‘pintoresc’ de ‘llibertat’ que ha exhibit el PP en la seva crítica d’aquests últims dies. ‘Són més lliures els ciutadans dels països que circulen a més velocitat, els ciutadans poden anar sense cinturó i en un cotxe, aquells que poden molestar els veïns fumant a la feina?’, s’ha preguntat.