Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PSOE trenca amb El País

D’aquí a pocs dies apareixerà als quioscos de tot l’Estat un nou diari, anomenat Público. Aquest rotatiu pertany a Mediapro, el poderós grup mediàtic dirigit pel controvertit periodista Jaume Roures, […]

Redacció
Redacció 04/09/2007

D’aquí a pocs dies apareixerà als quioscos de tot l’Estat un nou diari, anomenat Público. Aquest rotatiu pertany a Mediapro, el poderós grup mediàtic dirigit pel controvertit periodista Jaume Roures, i espera consolidar-se ocupant un espai en l’òrbita de l’esquerra. Ras i curt, espera fer la competència al diari El País sobre la premissa que només hi ha un diari estatal d’esquerres mentre que n’hi ha tres en l’àmbit de la dreta.

Per a fer possible la consolidació del seu producte, Roures compta amb un aliat de pes. Segons ha pogut saber aquest confidencial, la direcció del PSOE veu amb bons ulls la iniciativa i ja ha passat la consigna de recolzar el nou diari per tal que es pugui consolidar. Segons Ferraz, El País ja no és un producte de fiar i són moltes les ocasions en les quals el rotatiu del Grupo Prisa ha editorialitzat sense miraments en contra del PSOE, un fet impensable fa només uns anys. És per això que el partit socialista vol potenciar un diari més afí i amb “menys fums”. Consideren que una baixada de vendes obligaria la direcció de El País a reconsiderar la seva relació amb Ferraz, que empitjora dia a dia.

És a partir d’aquesta dinàmica que s’entén la guerra televisiva pels drets del futbol entre Sogecable i Mediapro, una batalla on el grup de Jaume Roures té tots els números per sortir-ne vencedor. L’agressivitat que gasta El País en aquesta trifulga és molt indicativa dels nervis (per no dir histèria) que tenen els polanquistes davant la irrupció espectacular que farà Público abans de dues setmanes.