Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PSOE encara busca una solució política pel conflicte amb Catalunya

El PSOE reunirà aquest dilluns a la seva Executiva Federal per debatre i aprovar la bateria de mesures amb les quals pretén buscar una sortida política a la crisi a Catalunya. Entre aquestes propostes figura la seva pretensió d'iniciar al Parlament el debat sobre la reforma constitucional malgrat que, avui dia, no ha pactat amb la resta de partits com enfocar aquest treball.

Redacció
Redacció 03/09/2017
Les iniciatives es discutiran en una reunió que encapçalarà Pedro Sánchez i a la qual hi assistiran mig centenar de membres que compon l'Executiva –habitualment es reuneix en un format més reduït–, més els portaveus al Congrés i el Senat.
 
La proposta socialista implica impulsar, en el període de sessions que s'obre al Congrés a partir d'aquest mes de setembre, una subcomissió o comissió d'estudi que comenci a treballar sobre la reforma constitucional.
 
Cap a un estat federal
 
El PSOE confia en no trobar oposició en els partits a aquesta proposta, atès que es tracta tan sols de començar a parlar de la possibilitat de reformar la Constitució, han explicat fonts socialistes a Europa Press.
 
La proposta de reforma constitucional que defensa el PSOE aposta per avançar cap a un model d'estat federal, desenvolupant el concepte d'Espanya com a nació de nacions sota una única sobirania, la del conjunt del poble espanyol.