Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El PSOE descarta que el PSC demani un grup parlamentari propi al Congrés

El secretari general del grup parlamentari del PSOE, Julio Villarubia, assegura que ‘no s’ha plantejat’ que el PSC pugui formar un grup parlamentari autònom del PSOE, desautoritzant així les declaracions de Pasqual Maragall i d’altres destacats membres del PSC que donaven per feta aquesta possiblitat. Segons el PSOE, aquesta possibilitat ‘no té cap rellevància ni transcendència’, ja que tant PSC com PSOE són un grup parlamentari ‘nítid, sòlid i sense fissures per cap banda’. Villarubia creu que és possible que algú plantegés aquesta idea a títol personal però assegura que no és el sentiment ‘ni de la cambra ni dels diputats’.

Redacció
Redacció 21/08/2007

El PSOE assegura que ‘no hi ha una demanda’ per part del PSC de formar grup propi al Congrés de Diputats, independent dels socialistes espanyols i no integrat dins el PSOE com fins ara, tal com proposava Pasqual Maragall. Així ho ha fet saber Julio Villarubia, secretari general dels socialistes al Congrés que ha repetit que ‘no hi ha cap petició ni a la Cambra ni internament al partit’, i ha assegurat, ‘que ni tan sols s’ha comentat’.

‘A efectes de comentari, algunes persones ho poden haver dit’, ha concretat Villarrubia, ‘però sense cap rellevància ni transcendència’. El secretari general del PSOE al Congrés ha volgut destacar que ‘el partit socialista i el PSC formen un perfecte, nítid i sòlit grup parlamentari que no té fissures per cap banda’.

El PSOE ha tancat aquesta possibilitat dient que ‘ni tan sols hi ha debat o qüestió, en aquests moments’. Al Senat el PSC ja és independent del PSOE i està integrat en una formació anomenada L’Entesa Catalana de Progrés on estan representants el PSC, ERC i ICV, però ‘això és a la Cambra Alta, però al Congrés ni tan sols s’ha plantejat’, ha puntualitzat Villarubia.

‘A més a més de no plantejar-se, no hi ha temps material per fer-ho’, tenint en compte que les eleccions a Corts se celebraran previsiblement el proper mes de març de 2008. Villarubia ha volgut deixar clar que si aquest tema és d’actualitat pot ser per què ‘algú’ tingui interessos en ‘equiparar-ho’ a la petició realitzada per UPN (Unió del Poble Navarrès) de tenir el seu propi grup al Congrés independent del PP o per les desavinences amb Alberto Ruiz Gallardón dins el Partit Popular.